X-PROTECT blue suojaa Blu-ray-elokuvat

Kaarlo Räihä
14. heinäkuuta, 2008 14:46

Blu-ray-elokuvia suojaavat AACS- ja BD+-kopiointisuojaukset ovat saaneet seurakseen uuden sisaruksen, kun saksalainen X-PROTECT-yritys esitteli viime viikolla uuden Blu-ray-elokuvien kopiointisuojaukseen tarkoitetun X-PROTECT blue -tekniikan.
X-PROTECT blue -tekniikkaa on jo esitelty sisällöntuottajille ja jakelijoille, mutta sitä hyödyntäviä Blu-ray-julkaisuja nähtäneen markkinoilla aikaisintaan syksyllä. X-PROTECT bluen tekniset yksityiskohdat ovat toistaiseksi hieman epäselviä, mutta yrityksen mukaan uusi suojaustekniikka ei aiheuta mitään ongelmia tai lisätoimenpiteitä kuluttajille. X-PROTECT blue -suojauksia voi myös uudistaa tarvittaessa, jos kopiointisuojauksien kiertoa harrastavat tahot onnistuvat julkaisemaan ohjelman, jonka avulla X-PROTECT blue -suojattuja elokuvia voisi kopioida.
X-PROTECT blue ei riko Blu-ray-määrityksiä ja sen pitäisi olla 100% yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien Blu-ray-soittimien ja -asemien kanssa. X-PROTECT on kuitenkin aiemmin antanut vain 99% toimintavarmuuden esim. yrityksen DVD-elokuvia suojaavalle DVD-Movie-PROTECT-suojaukselle, joten todennäköisesti myös X-PROTECT blue aiheuttanee ongelmia tietyissä tilanteissa. X-PROTECT -suojausta voi käyttää yhdessä AACS:n kanssa, mutta BD+-yhteensopivuudesta lehdistötiedotteessa ei ole mainittu mitään.
Toistaiseksi X-PROTECT ei ole tiedottanut nimekkäistä studioista, jotka mahdollisesti hyödyntäisivät uutta suojausta, joten X-PROTECT blue -suojausta ei välttämättä nähdä lainkaan nimekkäiden elokuvastudioiden Blu-ray-julkaisuissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.