Good Old Games tuo wanhat PC-pelit nykykoneille

Petteri Pyyny
13. heinäkuuta, 2008 11:18

Moni veteraanipelaaja huokailee aina silloin tällöin kaihoisasti muistellen aikoja, jolloin hyvät pelit tunnisti hyvästä juonesta, pienistä oivalluksista ja usein myös täysin uraauurtavista tavoista pelata. Ja samalla kiroaa sitä, kun 2kk sitten ostettu 500 euroa maksava näytönohjain ei enää jaksakaan pyörittää uusinta fps-tykitystä täydellä tarkkuudella.
Nyt tätä wanhoja hyviä aikoja haikailevaa pelaajasukupolvea pelastamaan on saapunut varsin osuvasti nimetty yhtiö, Good Old Games, joka lupaa tuoda vuoren PC:lle julkaistuja 80- ja 90-luvun klassikkopelejä verkkomyyntiin. Pelit eivät siis ole mitään "refresh-versioita", jossa grafiikka olisi päivitetty nykypelien tasolle, van pelit ovat kaikessa komeudessaan juuri sellaisia kuin ne aikanaan olivat. Tärkein myyntilupaus lienee kuitenkin se, että kaikkia pelejä on ruuvattu sen verran, että niiden luvataan olevan yhteensopivia sekä Windows XP:n että Vistan kanssa.
Yhtiö aikoo avata verkkokauppansa syyskuussa ja lupaa pelien hintahaitarin pysyvän kuuden ja kymmenen dollarin välissä (3,76 - 6,25 euroa). Lisäksi peleihin ei ole tungettu mukaan mitään DRM-suojauksia tai muuta hampaiden kiristelyä aiheuttavaa tekniikkaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.