Ensimmäinen suomalainen DRM-vapaa musiikkikauppa

Lauri Jämsä
11. heinäkuuta, 2008 13:35

Suomeen ollaan avaamassa ensimmäistä MP3-musiikkitiedostoja myyvää musiikkikauppaa. The Ground -niminen verkkomusiikkikauppa aukeaa lehdistötiedotteen mukaan tämän kuun 24. päivänä. Kaupasta tekee erityisen verrattuna muihin suomalaisiin musiikkikauppoihin se, että yksikään myytävä musiikkikappale ei sisällä DRM-kopiosuojausta. Lisäksi musiikkia on saatavilla myös CD-muodossa.
Musiikkia luvataan tulevan tarjolle lukuisilta sekä kotimaisilta että ulkomaisilta levy-yhtiöiltä. Suurista levy-yhtiöistä kerrotaan mukana olevan heti alusta alkaen EMI:n. Neuvottelut muiden suurien levy-yhtiöiden kanssa ovat myös pitkällä.
Kotimaisesta MP3-tarjonnasta vastaavat tällä hetkellä Fullsteam, Poko, Monsp, Texicalli, Rockadillo ja Backstage Alliance.
Kohta päivänvalon näkevässä musiikkikaupassa tullaan kokeilemaan uusia lähestymistapoja musiikkiin. Muun muassa artisteja ei selata aakkosjärjestyksessä, vaan musiikki listautuu käyttäjien antaman palautteen mukaisesti. The Ground lupaakin ravistella ennakkoluulottomasti pitkään paikoillaan polkenutta musiikin verkkomyyntiä.
The Groundin perustajilla on selvät näkemykset DRM-vapaan musiikin menestymisestä ja tarpeesta.
"Kopiosuojauksista luopuminen on yksi perusedellytys digitaalisen kaupan kasvulle. Suurin osa suomalaisista kuluttajista on sen verran valveutunutta, ettei heille kannata edes yrittää myydä käyttöoikeuksiltaan rajoitettuja tiedostoja. Fiksu kuluttaja valitsee siinä tilanteessa CD:n tai jättää musiikin kokonaan ostamatta", arvioi yrityksen lehdistötiedotteessa palvelun perustavan Levyvirasto Oy:n toimitusjohtaja Antti Peisa.
"Suomessa on jouduttu odottelemaan, että suurten levy-yhtiöiden MP3-kokeilut laajenevat myös meille asti. Olemmekin useiden levy-yhtiöiden kanssa neuvoteluissa pitkällä, ja uskon että pääsemme myymään heidänkin materiaaliaan MP3-muodossa vielä tämän vuoden puolella. Seuraava askel onkin siirtyminen täysin häviöttömiin formaatteihin", Peisa visioi.
Artisteille palvelu tarjoaa halvan ja helpon tavan markkinoida musiikkiaan. Heiltä ei edellytetä levy-yhtiösopimusta tai muuta jakelijaa, vaan jokaiselle artistille tarjotaan ilmainen kauppapaikka.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.