DRM-vapaat MP3-kappaleet nostivat 7Digitalin myyntiä 300%

Kaarlo Räihä
9. heinäkuuta, 2008 19:40

Viime marraskuussa Isossa-Britanniassa toimiva digitaalisen musiikin verkkokauppa 7Digital kertoi, että kuluttajat suosivat DRM-vapaita MP3-musiikkikappaleita, kun he tekevät ostoksia 7Digitalin verkkokaupassa.
Nyt yritys on julkaissut lisää ilouutisia DRM-vapaiden MP3-kappaleiden osalta. Yrityksen mukaan Warnerin ja EMI:n DRM-vapaiden musiikkikappaleiden lisäys 7Digitalin valikoimiin nosti vuodessa musiikin myyntiä 300 prosenttia. Hyvän yhteensopivuuden myötä MP3-kappaleet ovat houkutelleet kauppaan mm. useita matkapuhelinten käyttäjiä, jotka voivat kuunnella ostamiaan MP3-kappaleita puhelintensa avulla.
7Digitalin toimitusjohtaja Ben Drury kertoi, että noin 80 prosenttia 7Digitalin valikoimista on saatavilla sekä DRM-vapaina MP3- että DRM-suojattuina WMA-kappaleina. Loput 20 prosenttia on saatavissa ainoastaan DRM-suojattuina WMA-kappaleina. Drury uskoo voimakkaasti siihen, että digitaalisten latauspalveluiden tulevaisuus on MP3-musiikin hallussa ja että myös muut suuret levy-yhtiöt aloittavat MP3-muotoisen musiikin kauppaamisen tulevaisuudessa Isossa-Britanniassa. Nykyisillä myyntiluvuilla 7Digital on Ison-Britannian toiseksi suurin musiikin latauspalvelu, jonka edellä on ainoastaan Applen iTunes.
Maksullisten kappaleiden lisäksi 7Digitalin valikoimista löytyy myös täysin ilmaista musiikkia, jonka johdosta kauppa eroaa monista muista vastaavista musiikkikaupoista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.