Vanhoilla töllöillä heitetään vesilintua

Lauri Jämsä
4. heinäkuuta, 2008 14:38

Maaliskuun alussa Suomessa siirryttiin täysin digitaaliseen televisiojakeluun, kun analogiset televisiolähetykset loppuivat myös kaapeliverkossa. Antenniverkossa analogikuvasta ei ole päässyt nauttimaan enää lähes vuoteen. Digitaaliseen aikakauteen siirtyminen ja taulutelevisioiden nopea yleistyminen kasvattaa myös elektroniikkajätteen määrää. YTV:n pääkaupunkiseudulla keväällä kiertäneet jäteautot keräsivätkin ennätysmäärän vanhoja kuvaputkitelevisioita, kertoo It-viikko.
Keräysjaksolla, joka ajoittui huhti-toukokuuhun, pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaat lastasivat autoihin sähkö- ja elektroniikkaromua huimat 288 tonnia. Luku on 33,7 prosenttia edellisvuotta suurempi. Ongelmajätteitä kierrätykseen jätettiin 75 tonnia ja metalliromua 139 tonnia.
"Digi-tv-siirtymä luultavasti sai aikaan [kasvun]", totesi It-viikolle YTV:n ongelmajätevastaava Leif Bergström.
"[Analogitelevisioita] tuli huomattavat määrät", Bergström päivittelee.
SER-nimikkeen alle (sähkö- ja elektroniikkaromu) kuuluvat esimerkiksi televisiot, tietokoneet, jääkaapit, pesukoneet ja kahvinkeittimet.
Bergströmin mukaan tänä vuonna kierrätettävää tavaraa kerättiin yhteensä noin sata tonnia viime vuotta enemmän. Mikäli keräyskampanja jäi välistä, voi muun muassa vanhan television kuskata maksutta ympäri vuoden vaikkapa YTV Jätehuollon Sortti-asemille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.