PS3:n 2.40-päivitys vedetty pois ongelmien takia

Kaarlo Räihä
3. heinäkuuta, 2008 11:47

Sony julkaisi PlayStation 3:n pitkään odotetun 2.40-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen eilen, mutta Sonyn harmiksi päivitys on tuonut ongelmia, joiden takia Sony on vetänyt uuden firmwaren pois jakelusta.
Ongelmien takia PS3 ei välttämättä käynnisty lainkaan päävalikkoon firmware-päivityksen jälkeen, ellei konsoliin asenna tyhjennettyä kiintolevyä. Ongelma ei koske kaikkia PS3:n omistajia, vaan pientä joukkoa konsolin omistajia, joten kyseessä ei ole Sonyn kannalta täydellinen katastrofi, mutta uuden kiintolevyn vaihtaminen konsoliin tai vanhan tyhjentäminen esim. tietokoneen avulla voi olla monille konsolin omistajille liian haastava operaatio, joten osa konsoleista päätynee Sonyn viralliseen huoltoon.
Firmware-päivityksissä on aina omat riskinsä ja pieleen mennyt päivitys voi pahimmassa tapauksessa tehdä laitteesta käyttökelvottoman. Sony koettaa parhaillaan selvittää mistä ongelmat tarkalleen ottaen johtuvat ja toivottavasti toimiva uudet ominaisuudet aktivoivat firmware-päivitys saadaan kuluttajien ulottuville vielä tämän tai huomisen aikana. Konsolisodan ystäville Sonyn epäonnistunut päivitys antaa ainakin keskustelunaihetta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.