Panasonic: 37-tuumainen OLED-televisio vasta 2015

Kaarlo Räihä
30. kesäkuuta, 2008 20:14

Kerroimme viime viikolla Panasonicin suunnitelmista tuoda markkinoille 37-tuumaisen OLED-television vuoden 2011 aikana. Panasonic on nyt kuitenkin kiistänyt nämä tiedot ja ilmoittanut, että todennäköisempi ajankohta näiden OLED-television julkaisulle on lähempänä vuotta 2015. Panasonic ei kuitenkaan kertonut tarkkaa ajankohtaa suunnitelmilleen, joka kielinee siitä, ettei Panasonicin OLED-tekniikka ole vielä sarjatuotantoon kelpaavassa kehitysvaiheessa.
Panasonicin ilmoitus ei lupaa hyvää OLED-televisioiden tulevaisuudelle, jota ovat vaivanneet jatkuvat takaiskut myöhästymisten, tuotanto-ongelmien ja korkeiden hintojen muodossa. OLED-tekniikkaan liittyvät valmistusongelmat eivät tunnu riivaavan pieniä näyttöjä, sillä OLED-näyttöjä löytyy monista matkapuhelimista ja MP3-soittimista, mutta suuria OLED-näyttöjä tai -televisioita ei ole vielä massamarkkinoilla kuitenkaan näkynyt.
Muita OLED-tekniikan kannattajia Panasonicin ohella ovat mm. Sony ja LG. Sony toi Japanin markkinoille viime vuonna XEL-1-nimellä kulkevan OLED-television, jonka kuva-alan koko on 11 tuumaa. LG aikoo puolestaan panostaa OLED-tuotannon osalta vuoteen 2011.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.