Myös isoHunt tarjoaa SSL-salausta

Kaarlo Räihä
28. kesäkuuta, 2008 12:55

Kerroimme viime sunnuntaina The Pirate Bayn (TPB) suunnitelmista tuoda SSL-salaus sivuston käyttäjien avuksi, jolloin ulkopuoliset tahot eivät voi tarkkailla sivuston ja käyttäjän välistä liikennettä. Nyt vastaava SSL-salaus on tullut myös isoHunt-sivuston ominaisuuslistalle.
isoHunt-sivuston käyttäjät voivat siis jatkossa turvautua https-protokollaan selatessaan sivustoa ja tällä hetkellä sekä pääsivusto, TorrentBox-sivusto että TorrentBoxin keskustelufoorumit ovat käytettävissä salatun yhteyden avulla.
Salauksen käyttäminen hidastaa hieman selausta, koska liikenteen salaus ja salauksen purkaminen vievät aina oman aikansa, mutta erot salaamattomaan yhteyteen verrattuna ovat usein minimaaliset. isoHuntin ylläpitäjät tarkkailevat SSL-salauksen suosiota ja jos salaus kiinnostaa selvästi palvelun käyttäjiä, aikoo ylläpito hankkia palvelimiin erillisiä salauskortteja, jotta salaus ei hidasta liikaa palvelun toimintaa.
isoHuntin uudistus mahdollistaa esim. Dubaissa asuville ihmisille jälleen palvelun käyttämisen. Monien muidenkin maiden käyttäjillä on ollut ongelmia erilaisten Torrent-sivustojen kanssa, joten toivottavasti SSL-tuesta tulee vakio-ominaisuus lähes kaikille Torrent-sivustoille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.