Synttärilevy suututti Princen

Kaarlo Räihä
27. kesäkuuta, 2008 2:02

Tekijänoikeuksiaan haavoittuneen eläimen tavoin suojeleva Prince on jälleen päässyt otsikoihin musiikkinsa suojelemisen takia. Uusin tapaus tulee Norjasta, jossa 50 artistia nauhoitti Princen syntymäpäivien kunniaksi cover-biiseistä koostuvan kokoelman, jossa viidelle levylle on taltioitu yhteensä 81 Prince-coveria.
50 vuotta kesäkuun 7. päivä täyttänyt Prince ei kuitenkaan ollut mielissään hänelle osoitetusta tribuutista, vaan Princen asianajajat ovat nyt vaatineet kaikkien tuotettujen levyjen tuhoamista vedoten maksamattomiin tekijänoikeuskorvauksiin. Shockadelica-nimellä kulkenut kokoelma nousi Norjan albumilistalla parhaimmillaan sijalle 8 ja kokoelman CD-versioita on painettu ainakin 5 000 kappaleen verran. C+C Records -levy-yhtiötä johtava ja tribuuttialbumia työstänyt Christer Falck päätti lähettää Princelle lahjaksi Shockadelica-kokoelman, jonka jälkeen ongelmat alkoivat.
Levyjen tuhoamisen lisäksi C+C Recordsia odottanee mahdollisesti oikeusjuttu. C+C Records ei ole juuri hätkähtänyt tapahtuneesta, koska paikallisten lakien mukaan cover-kappaleiden levyttäminen ja myynti on sallittua, kunhan levyn julkaisijat muistavat tilittää alkuperäisten kappaleiden esittäjille korvauksia tekijänoikeusjärjestöjen kautta, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ettei levy-yhtiö ole maksanut asianmukaisia korvauksia tekijänoikeusjärjestöille, eikä myöskään Prince ole täten saanut korvauksiaan. C+C Records myy edelleen kokoelman digitaalista latausversiota omien nettisivujensa kautta ja näytteitä kokoelmasta voi kuunnella MySpacen kautta. Levyn ympärille noussut mediakohu nostanee kokoelman arvostusta ainakin keräilijöiden keskuudessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.