SF Anytime -nettivuokraamo käytettävissä SaunaVisio-bokseilla

Kaarlo Räihä
24. kesäkuuta, 2008 18:17

Saunalahden SaunaVisio-digiboksi on saanut pitkällisen odotuksen jälkeen uusia ominaisuuksia, kun Saunalahti ilmoitti tänään, että SF Anytime -nettivuokraamoa voi jatkossa käyttää SaunaVisio-boksien avulla.
Tällä hetkellä aivan koko SF Anytimen ohjelmisto ei ole katsottavissa SaunaVisio-bokseilla, mutta tilanne paranee kesän kuluessa. "Tarjolla on alusta alkaen satoja elokuvia, ja valikoima laajenee kesän aikana kattamaan SF Anytimen koko yli tuhannen elokuvan kirjaston" kertoi Elisan liiketoimintavastaava Jyrki Suutari lehdistötiedotteessa.
Elokuussa SaunaVisio-boksin omistajat saavat lisää vastinetta rahoilleen, kun Pekingin olympiakisojen teräväpiirtolähetykset ilmaantuvat internetin avulla kuluttajille. "SaunaVision asiakkaat pääsevät nyt ensimmäistä kertaa nauttimaan olympialaisista teräväpiirtomuodossa. Lähetykset toteutetaan IP:n päällä, eli kyseessä on todellinen IPTV" totesi Suutari lehdistötiedotteessa. SaunaVisio-asikkaiden lisäksi lähetyksiä pääsevät katselemaan maksutta Elisan ja Saunalahden laajakaista-asiakkaat.
Viestintävirasto huomauttaa kuitenkin, että myös internetin kautta tapahtuvat Yleisradion olympialähetykset kuuluvat TV-maksun pariin. "Laki on aivan selvä tässä asiassa. Jos pystyy katsomaan televisiolähetystä, kuuluu suorittaa TV-maksu" kommentoi Viestintäviraston palvelupäällikkö Petri Peutere ITviikko-verkkojulkaisulle.
Jatkossa SaunaVisio-palvelua käyttävät asiakkaat voivat katsella tallennuksiaan myös tietokoneella SaunaVision www-käyttöliittymän kautta. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla, jonka jälkeen omia tallennuksiaan voi katsella avoimen lähdekoodin VLC-mediasoittimen avulla. Täten palvelu toimii sekä Windows-, Mac OS X- että Linux-käyttöjärjestelmillä.
SaunaVisio ei siis toistaiseksi sisällä mahdollisuutta katsella maksukanavia, mutta Suutari kertoi ITviikolle, että maksukanavia on tarkoitus saada markkinoille syksyn aikana. Tällä hetkellä maksu-TV-kanavia voi internetin avulla katsella Welhon IPTV-verkossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.