Kid Rockin mukaan iTunes ryöstää artisteja

Kaarlo Räihä
19. kesäkuuta, 2008 12:33

Bawitdaba- ja Cowboy-kappaleistaan tunnettu Kid Rock on avannut sanaisen arkkunsa iTunesista ja P2P-latauksista BBC:lle antamassaan haastattelussa. Kid Rockin mukaan Applen iTunes ei ole artisteille taloudellisesti kannattava kauppapaikka, koska suurin osa iTunesin myyntivoitoista päätyy Applen ja levy-yhtiöiden taskuun. Tämän samaisen syyn takia kaikkia Kid Rockin levyjä ei voi ostaa iTunesin kautta.
Kid Rockin ohella iTunesista puuttuvat miljoonia levyjä myyneet The Beatles, Garth Brooks ja AC/DC. Kid Rockin muistissa ovat kauhutarinat Otis Reddingin ja Chuck Berryn taloudellisista ongelmista, joita levy-yhtiöiden toimet heille aiheuttivat. Kid Rockin kertoi BBC:lle, että internetin avulla asiat olisivat voineet muuttua, jolloin kuluttajat olisivat saaneet musiikkia kohtuulliseen hintaan, artistit olisivat ansainneet rahaa musiikin myymisestä ja samalla myös levy-yhtiöt olisivat saaneet jonkinlaista korvausta. Kid Rockin sanoo kuitenkin ettei muutosta tapahtunut, vaan levy-yhtiöt jatkoivat vanhaa toimintamalliaan, jossa he saavat enemmän rahaa.
Kid Rock voisi omien sanojensa mukaan myydä 10-20 prosenttia enemmän musiikkiaan, jos sitä olisi saatavilla iTunesin kautta. Hän uskookin, että tulevaisuudessa myös hänen on laitettava musiikkiaan myyntiin iTunesiin, mutta toistaiseksi CD-levyjen myyminen ja kiertueet tuovat Kid Rockille tarpeeksi vohveleita ja takuurahoja. Kid Rockia ei haittaa se, että ihmiset lataavat hänen albumiaan ilmaiseksi P2P-ohjelmien avulla, mutta itse hän ei lataa luvatta toisten levyjä, sillä mies on omien sanojensa mukaan rikas, eikä hänen tarvitse varastaa muilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.