Wiin 3.3-päivitys tappoi Freeloader-tuen

Kaarlo Räihä
17. kesäkuuta, 2008 20:29

Nintendo on taistellut viimeisten vuosien aikana ahkerasti piratismia ja pelien harmaatuontia vastaan ja Wii-pelikonsolille julkaistu uusi 3.3-versionumerolla varustettu firmware-päivitys osoittaa jälleen sen, ettei Nintendo ole luovuttamassa tätä taistelua.
Wiin uusi firmware-päivitys poistaa sekä Freeloader-tuen että korjaa Twilight Hack -nimellä tunnetun haavoittuvuuden. Freeloader on Datelin kehittämä levy, jonka avulla kaikkien eri myyntialueiden Wii- ja GameCube-pelejä voi pelata omalla Wii-konsolillaan. Freeloaderin ansiosta eurooppalaiset ovat voineet nauttia mm. Super Smash Bros. Brawl -pelistä jo useamman kuukauden verran ostamalla pelin esim. Yhdysvalloista. Euroopassa Super Smash Bros. Brawlin julkaisu tapahtuu viisi kuukautta Japanin julkaisun jälkeen, joten Freeloaderin avulla innokkaimmat konsolipelaajat ovat päässeet kiinni uusiin peleihin välittömästi niiden julkaisun yhteydessä.
Twilight Hack mahdollistaa puolestaan omien ohjelmien ajamisen Wii-konsolissa hyödyntämällä The Legend of Zelda: Twilight Princess -pelissä olevaa tallennustiedostojen käsittelyyn liittyvää tietoturva-aukkoa. Twilight Hackin avulla myös MOD-piirittömät Wii-modaajat ovat voineet ajaa omia sovelluksia konsolissa ja täten asentaa konsoliinsa esim. epävirallisen Homebrew Channel -kanavan.
Hieman yllättäen Nintendon uusin päivitys ei kuitenkaan vaikuta jo asennettuihin Homebrew Channel -kanaviin, vaan näiden käyttäminen onnistuu päivityksen jälkeenkin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.