Nelonen aloitti teräväpiirtolähetykset Welhon kaapelissa

Kaarlo Räihä
16. kesäkuuta, 2008 19:06

Suomen teräväpiirtotarjonta on saanut jälleen uuden kilpailijan, kun Nelonen on tuonut ohjelmansa teräväpiirtomuodossa Welhon kaapeli-TV-verkkoon.
Nelosen uusi teräväpiirtokanava ei kuitenkaan käytä lähdemateriaalina vielä teräväpiirtosisältöä, vaan käytössä on samat lähdemateriaalit kuin Nelosen nykyisillä digi-TV-kanavilla. Kuva kuitenkin skaalataan 1080i-resoluutioon, joka parantaa Nelosen ja Welhon edustajien mukaan kuvanlaatua 1080i-resoluutiota tukevissa televisioissa. "Se on lähes HD-tasoa, tavallisesta resoluutiosta parannettua kuvaa" "Kuvanlaatu on huomattavasti parempi kuin standardissa digi-TV:ssä." kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Louhelainen Tietokone-lehdelle.
Louhelainen kertoi Tietokoneelle, että tulevaisuudessa Nelosen on tarkoitus tarjota aitoa teräväpiirtosisältöä. Louhelainen ei kuitenkaan kertonut tarkemmin milloin kanava aloittaa tällaisen materiaalin näyttämisen. Louhelaisen mukaan varsinkin ulkomaisista sarjoista suurin osa olisi saatavilla teräväpiirtoisena, mutta teräväpiirtosisällön hankkiminen maksaa enemmän, jonka vuoksi Louhelainen uskoo, että teräväpiirtosisältö keskittyy pääasiassa maksukanaville. Nelosen uusi teräväpiirtokanava on ilmainen katsojille ja se lähetetään salaamattomana, joten maksukortin hankkiminen ei ole pakollista. Ohjelmien katseluun käy DVB-C-lähetyksiä tukeva HD-digiboksi tai tietokoneeseen liitettävä digiviritin.
Nelosen suunnitelmiin kuuluvat myös teräväpiirtoiset JimTV- ja KinoTV-kanavat, jotka aloittavat toimintansa ensi vuoden puolella. Nelonen ei ole kuitenkaan lyönyt lukkoon lopullisia teräväpiirtosuunnitelmiaan, sillä toistaiseksi ei ole varmaa se, miten teräväpiirtotarjonnan suuremmat kustannukset pitäisi rahoittaa. "Teräväpiirtolähetysten bisnesmalli ei ole selvinnyt. Tarkoitus on kuitenkin saada katsojat viettämään enemmän aikaa Nelosen medioiden parissa" kommentoi Louhelainen Tietokoneelle.
Tällä hetkellä sekä YLE että Nelonen ovat kertoneet suunnitelmiaan teräväpiirtolähetysten suhteen, joten seuraavia teräväpiirtouutisia odotellaankin Pöllölaakson suunnalta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.