Digitan teräväpiirtolähetyksiä testataan heinäkuussa

Kaarlo Räihä
16. kesäkuuta, 2008 15:36

YLE yllätti teräväpiirron ystävät iloisesti tämän kuun alussa, kun se ilmoitti jakelevansa Pekingin olympialaisten televisiolähetyksiä suomalaisille Canal Digitalin, Saunalahden ja Digitan avustuksella.
Digita välittää kisoja teräväpiirtoisina pääkaupunkiseudulla antenniverkon kautta tapahtuvina koelähetyksinä, joiden avulla on tarkoitus testata järjestelmien toimivuutta. "Tämän kokeilun kautta varmistamme, että myös antenni-TV-verkko on valmis teräväpiirtolähetyksiin nopeasti" sanoo Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen Digitan julkaisemassa tiedotteessa. Teräväpiirtolähetysten testaaminen käynnistyy kuitenkin Digitan osalta jo ennen olympialaisia, sillä yritys aloittaa omat kaksi viikkoa kestävät testinsä heinäkuun 14. päivä, jolloin Digita lähettää verkossaan testisignaalia.
Näiden testilähetysten ja olympialaisten pitäisi näkyä Espoon, Helsingin, Inkoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Nurmijärven, Siuntion, Tuusulan, Vantaan ja Vihdin alueilla. Digita julkaisee myöhemmin tarkemman kartan teräväpiirtolähetysten näkyvyysalueista.
Video on pakattu lähetyksissä H.264-muodossa ja lähetysten resoluutio on 1280 x 720 eli 720p, jonka vuoksi markkinoilla ei ole toistaiseksi ylitarjontaa erillisistä digibokseista tai -televisioista, joilla lähetysten vastaanotto onnistuu.
Digitan teräväpiirtolähetykset askarruttavat varmasti monia kuluttajia, jonka vuoksi Digita avaa heinäkuun alussa erillisen osion internet-sivuilleen, jossa tiedotetaan tarkemmin teräväpiirtoisista koelähetyksistä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.