Sonylta uusi liiketunnistusta hyödyntävä ohjain PS3:lle?

Kaarlo Räihä
15. kesäkuuta, 2008 17:59

Kerroimme huhtikuussa huhuista, joiden mukaan Microsoft olisi työstämässä liiketunnistusta hyödyntävää peliohjainta Xbox 360 -pelikonsolille. Viimeisimpien huhujen mukaan myös Sony olisi työstämässä uutta liiketunnistusta hyödyntävää peliohjainta PlayStation 3 -pelikonsolille.
Sonylle liiketunnistus ei ole täysin uusi asia, sillä PlayStation 3 -konsolin nykyiset Sixaxis- ja DualShock 3 -peliohjaimet tukevat kyllä liiketunnistusta, mutta ohjaimien muotoilun takia ominaisuutta ei voi hyödyntää aivan samalla tavalla kuin suositussa Wii-konsolissa käytettävän Wiimote-ohjaimen kanssa. GamesIndustry.biz-verkkojulkaistun saamien tietojen mukaan kyseessä olisi yksi ohjain, jonka voisi tarvittaessa jakaa kahdeksi erilliseksi ohjaimeksi. Molemmat ohjaimen osat sisältävät omat kiihtyvyysanturinsa, joten osia voi tarvittaessa heilutella erillään toisista. Huhujen mukaan ensimmäisiä ohjaimia olisi jo toimitettu tietyille pelitaloille, jotta nämä voisivat aloittaa uutta ohjainta hyödyntävien pelien suunnittelun.
Sekä Microsoftin että Sonyn uudet pelikonsolit ovat jääneet myyntiluvuissa selvästi Nintendon jalkoihin. Monien analyytikkojen mukaan tavallisille pelaajille tarkoitetut pelit, konsolin edullinen hinta ja uusi ohjaustapa ovat olleet syynä Nintendon menestykselle, jonka vuoksi monet uskovat sekä Microsoftin että Sonyn yrittävän tavoitella samaa kohdeyleisöä uusilla ohjaimillaan ja niille tarkoitetuilla peleillä. Kumpikaan yritys ei ole tosin myöntänyt vielä julkisesti, että uusia ohjaimia olisi kehityksen alla, mutta tämän hetkisten spekulaatioiden mukaan molemmat firmat esittelevät uusia ohjaimiaan ensi kuussa järjestettävillä E3-messuilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.