Firefox 3 uunista ulos ensi tiistaina

Kaarlo Räihä
12. kesäkuuta, 2008 20:30

Kerroimme toukokuun loppupuolella, kuinka Firefox 3 -selaimen julkaisulla koetetaan rikkoa maailmanennätystä ja nyt Firefox-selaimen kehittäjät ovat kertoneet, että Firefox 3 julkaistaan ensi viikon tiistaina, jolloin myös ennätysyritys lähtee etenemään.
Firefoxin 3-versio on ollut työn alla viimeiset 34 kuukautta ja sitä on työstetty tuhansien vapaaehtoisten ihmisten avustuksella. Pitkän odotuksen jälkeen odotukset ovat korkealla ja kehittäjien mukaan selain on vihdoin valmis virallista julkaisua varten. Firefoxin 3-versiosta julkaistiin tänään kolmas ja todennäköisesti viimeinen Release Candidate -julkaisu, jossa on korjattu yksi Mac OS X -käyttäjiä vaivannut ongelma. Selaimen Windows ja Unix/Linux-versioihin kolmas Release Candidate -julkaisu ei tuo muutoksia.
Aiempaan 2-versioon verrattuna uusi 3-versio tuo mukanaan suuren joukon uudistuksia ja parannuksia, joiden myötä sekä selaimen toimintavarmuus että ominaisuudet ovat parantuneet. Firefox 3 osaa mm. suojella käyttäjiään erilaisilta haittaohjelmilta ja kertoa käyttäjilleen yrittävätkö jotkin sivustot udella käyttäjiltä tämän tietoja esiintymällä jonain muuna sivustona. Tehokkuuden puolella suurimmat uudistukset liittyvät nopeutuneeseen Javascript-moottoriin sekä parantuneeseen muistinhallintaan, jonka myötä selaimen muistinkäyttö ei enää kasva parin päivän aktiivisen käytön jälkeen useisiin satoihin megatavuihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.