Suomeen pukkaa uutta kanavaa

Lauri Jämsä
11. kesäkuuta, 2008 14:56

SBS Finland ilmoittaa avaavansa Suomeen uuden ilmaisen televisiokanavan, kertoo Markkinointi&Mainonta. TV5 näkyy The Voice TV:n kanssa samalla kanavapaikalla. Lähetyksiä on luvassa aikavälillä 18.00-24.00, muulloin näkyy Voice.
SBS Finlandin emoyhtiö ProSiebenSat.1 Media AG:n kerrotaan perustavan uutta kanavaa varten täysin oman, 30 suomalaista alan ammattilaista käsittävän, organisaation. Antenniverkkoon TV5-kanavalle on haettu toimilupaa jo vuonna 2006.
"TV5 on viihde- ja yleiskanava, joka tarjoaa katsojille entistä monipuolisempaa ohjelmatarjontaa parhaaseen katseluaikaan", TV5 Finland Oy:n toimitusjohtaja Peter Behrends kertoi Markkinointi&Mainonnalle.
"Tavoitteenamme on luoda aidosti vaihtoehtoinen kotimainen TV-kanava, joka parantaa nykyisten mainosrahoitteisten TV-kanavien ohjelmatarjontaa", hän uhoaa.
Syyskuussa toimintansa aloittavan kanavan ohjelmistoon tulee kuulumaan muun muassa sarjoja, dokumentteja ja elokuvia. Luvassa on sekä kotimaista että ulkomaalaista ohjelmistoa. Aluksi ohjelmisto koostuu eurooppa- ja amerikkalaisista ohjelmista, mutta heti vuoden 2009 alusta luvataan myös suomalaista sisältöä paranevassa määrin.
Uudella TV5-kanavalla kerrotaan nähtävän myös miesten jalkapallon A-maajoukkueen MM-karsintaottelut syyskuun 10. päivästä alkaen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.