HP upotti kosketusnäytön pöytäkoneeseen

Lauri Jämsä
10. kesäkuuta, 2008 16:53

HP kertoi HP Connecting Your World -tapahtumassa Berliinissä tuovansa markkinoille kosketusnäytöllä varustetun viihdetietokoneen. Kyseessä on 22-tuumaisen näytön kuoriin upotettu PC-tietokone, joka poikkeaa tavallisesta kosketusnäytön ja mukana seuraavan ohjelmiston puolesta. Asiasta uutisoi CNET.
Touch Smart -koneiden kerrotaan tuovan uuden, entistä käyttäjäystävällisemmän, lähestymistavan tietojenkäsittelyyn ja viihdekäyttöön. Näyttö käynnistyy napauttamalla tai hipaisemalla sitä. Kuva- ja musiikkitiedostojen selaus onnistuu esimerkiksi viuhkamuodossa, jolloin kosketusohjaus on omiaan.
Koneesta tulee markkinoille kaksi eri mallia, IQ504 ja IQ506. HP:n viime vuonna esittelemään TouchSmart IQ770:aan verrattuna uudet mallit ovat suoraan toiselta planeetalta. Kömpelöstä muotoilusta on päästy eroon ja iMac-tyylisen muotoilun avustuksella kone lieneekin viihdekäyttöön varsin varteenotettava vaihtoehto.
IQ506 on pikkuveljeensä verrattuna syönyt digivirittimen, suuremman kiintolevyn ja hieman nopeamman suorittimen. Hintaa koneelta kerrotaan löytyvän 1 499 dollaria (noin 965 euroa). Halvempi IQ504 maksaa sen sijaan 1 299 dollaria (noin 840 euroa).
Koneista löytyy Microsoft Windows Vista -käyttöjärjestelmä ja HP:n kehittelemä TouchSmart-ohjelmisto, jonka kerrotaan avaavan kosketusnäytön hyödyntämiselle uuden ulottuvuuden. Ohjelmiston ja kosketusnäytön takia käyttäjän ei ole aina pakko istuutua alas näppäimistölle ja hiirelle, vaan käyttö onnistuu myös seisaaltaan näyttöä tökkimällä.
Vaikka koneista puuttuu Blu-ray-asemat, löytyy molemmista neljä gigatavua muistia ja 64-bittiset versiot Vista-käyttöjärjestelmästä. Halvempi malli on varustettu kahden gigahertsin Core 2 Duo -prosessorilla kalliimman 2,16 gigahertsin suorittimeen verrattuna. Kiintolevyt ovat kooltaan 320 gigatavua ja 500 gigatavua. Kalliimmasta IQ506-mallista löytyy myös nopeampi näytönohjain.
Kauppoihin laitteiden kerrotaan saapuvan Yhdysvalloissa heinäkuun 13. päivänä.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.