Halvat kosketusnäytöt osaksi perustietokoneita?

Lauri Jämsä
10. kesäkuuta, 2008 17:28

Paremmin komponenttivalmistajana tunnettu Albatron on esitellyt Computex-messuilla Taiwanissa 22-tuumaiseen näyttöön rakennettua kosketustunnistusta, kertoo SlashGear. Suuremmista näytöistä tutuksi tullutta infrapunasensoritekniikkaa voidaan Albatronin mukaan hyödyntää helposti ja halvasti myös pienemmissä näytöissä.
Näytön reunoille asennettavat, sormien sijainnit havaitsevat sensorit, nostavat yrityksen mukaan näytön hintaa ainoastaan noin 20 prosenttia. 200 euron näytön tapauksessa tämä tarkoittaisi vain 40 euron korotusta.
Microsoft Windows 7 -käyttöjärjestelmän saapumiseen on vielä aikaa, mutta halpojen kosketusnäyttöjen ja Windows 7:n useita yhtäaikaisia kosketuksia tukevan käyttöliittymän uskotaan viimeinkin tuovan kosketusohjaus yhdeksi tietokoneen perusominaisuudeksi.
Suurimpana etuna infrapunasensoritekniikalla on se, että näytöltä voidaan rekisteröidä tarkasti useita samanaikaisia kosketuksia. Uuden Windowsin ilmestymistä odotellessa useita kosketuksia rekisteröiviä ohjelmistoja on luvassa varmasti myös muilta valmistajilta.


YouTube-video Computex-messuilta (TweakTown).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.