Suuret levy-yhtiöt vaativat MP2P:ltä 20 miljoonaa dollaria

Kaarlo Räihä
7. kesäkuuta, 2008 20:17

Musiikkiteollisuuden edustajat ovat puolustaneet tekijänoikeuksiaan hanakasti viimeisien vuosien aikana ja erityisesti vaaditut korvaukset tekijänoikeuksien loukkaamisista ovat kasvaneet jatkuvasti. Tämän sai huomata myös espanjalaisen MP2P Technologies -yrityksen perustaja Pablo Soto, jolta suuret levy-yhtiöt vaativat nyt oikeusteitse 20 miljoonan dollarin korvauksia.
Levy-yhtiöiden mukaan Soton ja tämän yrityksen kehittämät P2P-ohjelmat ja -protokollat ovat aiheuttaneet taloudellista vahinkoa Warnerille, Universalille, EMI:lle ja Sony BMG:lle. MP2P Technologiesin kehityksen hedelmiä ovat mm. musiikin jakeluun keskittyneet Piolet- ja Blubster-P2P-ohjelmat sekä virtuaalilevyt internetin yli mahdollistava Omemo-ohjelma.
Tekijänoikeusjärjestöt ja levy-yhtiöt ovat kokeneet Espanjassa viimeisien kuukausien aikana muutamia suuria takaiskuja oikeudessa, joiden vuoksi yksittäisten P2P-käyttäjien ja -sivustojen jahtaaminen on vaikeutunut huomattavasti. Tämän vuoksi levy-yhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen noitavainoissa seuraavana loogisena kohteena ovat P2P-ohjelmien kehittäjät.
Soto aikoo taistella oikeudessa hamaan loppuun saakka ja hänen mielestään levy-yhtiöiden pitäisi hyödyntää P2P-verkkojen ja internetin suomat mahdollisuudet, eikä taistella niitä vastaan. Soto uskoo, että levy-yhtiöiden nykyinen taktiikka johtaa lopulta niiden tuhoon. Oman yrityksen pyörittämisen lisäksi Soto toimii vierailevana professorina mm. Valencian yliopistossa, joten Soto saanee tukea tapaukselleen myös akateemisesta maailmasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.