Cable Ready HD tulossa

Kaarlo Räihä
3. kesäkuuta, 2008 23:14

Vuoden 2006 syksyllä Kaapelitelevisioliitto esitteli uuden Cable Ready -tunnuksen, jonka tarkoituksena on helpottaa kuluttajien arkea kertomalla mitkä digisovittimet ja -televisiot ovat läpäisseet Kaapelitelevisioliiton testit, joilla taataan laitteiden toimivuus suomalaisissa kaapeliverkoissa. Vuoden alussa Kaapelitelevisioliiton toiminta yhdistyi Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton eli FiComin toimintaan ja yhdistymä on nyt esitellyt jatkoa Cable Ready -tunnukselle teräväpiirron muodossa.
Uusi Cable Ready HD -tunnus kertoo kuluttajalle, että kyseisen merkinnän saaneet teräväpiirtolaitteet toimivat moitteettomasti suomalaisissa kaapeliverkoissa. Kaapeliverkoissa teräväpiirron ainoa muutos ei ole kuvan kasvanut tarkkuus, vaan myös maksukanavien salaus on monimutkaistunut ohjelmayhtiöiden painostuksen vuoksi.
Kaapeliverkossa otetaan tämän vuoden aikana käyttöön teräväpiirtokanavilla korttilinkitys, jonka myötä asiakkaan ohjelmakortille avatut maksulliset teräväpiirtokanavat näkyvät vain siinä teräväpiirtolaitteessa, johon kortti on määritelty. Suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden tavoitteena on ottaa korttilinkitys käyttöön teräväpiirtokanaville elo-syyskuussa. Tämä korttilinkitys voidaan tehdä Suomessa ainoastaan Cable Ready HD -vaatimukset täyttävään laitteeseen, jonka vuoksi kuluttajille on tärkeä tietää Cable Ready HD -yhteensopivat laitteet.
Cable Ready HD -tunnuksen saaneita laitteita ei löydy kuitenkaan vielä kaupoista, vaan ensimmäisten mallien odotetaan saapuvan myyntiin tänä syksynä. Cable Ready HD -testaus nostaa laitteiden myyntihintoja laitevalmistajille tulevien ylimääräisten kulujen vuoksi, mutta FiComin HD-korttilinkitystyöryhmän projektipäällikkö Timo Santi kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, että kuluttajien puolella hinnat nousevat todennäköisesti vain muutaman euron Cable Ready HD -testauksen takia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.