Firefox 3 yrittää rikkoa latausennätyksen

Kaarlo Räihä
30. toukokuuta, 2008 19:16

Internet-selaimien välisessä valtataistelussa on käyttäjämäärissä mitattuna kaksi suurta kilpailijaa, joista ensimmäinen on Microsoftin Internet Explorer ja toinen Mozilla Firefox. Firefoxin suosio on kasvanut tasaisesti sen julkaisusta alkaen ja nyt selaimen kehittäjät koettavatkin saada Firefoxin haltuun yhtä maailmanennätystä.
Ennätysyrityksen tarkoituksena on saada mahdollisimman moni lataamaan Firefoxin uusin 3-versio, kun se julkaistaan kesäkuun aikana. Ennätystä haetaan julkaisuvuorokauden latausten mukaan, jota varten on pystytetty erillinen sivusto, jossa kerrotaan myöhemmin selaimen tuleva julkaisupäivä sekä ennätysyrityksen lopputulos. Tämän lisäksi sivustolta voi tilata sähköpostimuistutuksen, joka lähetetään kaikille ilmoittautuneille, kun Firefox 3 -internet-selaimen julkaisu tapahtuu.
Ennätystä yritetään saada Guinnessin ennätysten kirjaan, jonka teemaa mukaillen Spread Firefox -sivustolle on listattu muutamia todella omituisia ennätyksiä. Viimeisen virallisen Firefox-julkaisun yhteydessä selainta ladattiin ensimmäisen päivän aikana 1,6 miljoonaa kertaa ja 3-version kohdalla tavoite on on 5 miljoonaa.
Kampanjan avulla yritetään myös lisätä Firefox-tietoisuutta, jotta Firefoxille saataisiin lisää käyttäjiä. Tällä hetkellä Firefoxin osuus selainmarkkinoista on NetApplications.com-sivuston mittausten mukaan noin 17,76 prosenttia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.