Beowulf on Suomen 3D-elokuvateatterin ensimmäinen elokuva

Kaarlo Räihä
30. toukokuuta, 2008 21:16

Kerroimme huhtikuussa Bio Rexin tulevasta 3D-elokuvateatterista, joka avataan Bio Rexin Hämeenlinnan Verkkatehtaan ykkössaliin.
Nyt Bio Rex uutuuden ohjelmistotietoja on ilmaantunut medialle ja näistä tiedoista selviää se, että 3D-elokuvien esitykset aloitetaan kesäkuun 13. päivä, jolloin kankaalla nähdään Beowulf-elokuva. Beowulf sai ensiesityksensä Suomessa jo viime vuoden puolella, mutta elokuvan kuvallista antia parantavaa 3D-versiota ei ole Suomessa nähty. Toinen kankaalla nähtävä teos on U2-yhtyeen U23D-nimellä kulkeva konserttitaltiointi, joka luotiin erityisesti 3D-ominaisuuksien esittelyä varten. U23D ilmaantuu kankaalle elokuussa.
Lippujen varaus Beowulf-elokuvaan käynnistyy ensi viikon keskiviikkona ja lippujen hinnat ovat korkeampi kuin tavallisten elokuvien osalta. Lippujen tarkempaa hintaa ei ole kuitenkaan vielä kerrottu.
3D-elokuvien katselua varten teatterissa täytyy käyttää erillisiä katselulaseja, jotta 3D-kuva näkyy oikein. Monille erilliset katselulasit tuovat mieleen ensimmäiset 3D-elokuvat, joita näytettiin Yhdysvalloissa jo 1950-luvulla. Bio Rex Cinemasin toimitusjohtaja Marko Röhr kertoi kuitenkin Digitoday-verkkojulkaisulle, että tekniikka on kehittynyt huimasti vuosien saatossa. "Lasit poikkeavat toisistaan ehkäpä yhtä paljon kuin 50-luvun auto 2000-luvun autosta" sanoi Röhr. Röhrin mukaan uusi tekniikka huijaa aivoja sataprosenttisesti, joten katsojien ei tarvitse ainakaan huolehtia 3D-kuvan laadusta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.