Yle TV1+:lle niskalaukaus elokuun alussa

Kaarlo Räihä
29. toukokuuta, 2008 13:45

Uutisoimme viime vuoden puolella, kuinka Yleisradio korvasi YLE Extra -kanavan YLE TV1+ -kanavalla, jossa on näytetty YLE TV1:n ohjelmia kiinteillä tekstityksillä.
Jo tuolloin oli tiedossa, että YLE TV1+ on vain väliaikainen kanava, jonka piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan korvaantua syyskuussa SVT Europa -kanavalla. Nyt tähän päätökseen on kuitenkin tullut muutos, jonka myötä YLE TV1+ lopettaa lähetykset jo elokuun 4. päivä.
YLE TV1+:n tilalle ei kuitenkaan tule välittömästi uutta kanavaa, vaan kanavasta jäävä tiedonsiirtokapasiteetti annetaan YLE TV2- ja YLE FST5 -kanaville, jotta elokuussa käynnistyvät olympialaiset saavat enemmän tiedonsiirtokapasiteettia, jonka myötä urheilulähetysten kuvanlaatu toivottavasti nousee nykyisestä tasostaan.
Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, onko YLE:n päätös vastaveto kaapeli- ja satelliittijakelun kautta näkyvälle EurosportHD-teräväpiirtokanavalle, joka näyttää YLE:n ohella urheilua Pekingin olympialaisista vai onko kyseessä puhdas sattuma.
YLE TV1+:n sulkemisen ohella YLE aikoo panostaa kesän aikana äänitekstityspalveluihin, joita kuullaan kesäkuun alusta alkaen myös Yle TV2-, Yle Teema- ja Yle FST5 -kanavilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.