Toshiban Camileo Pro HD, alle 200 euron teräväpiirtovideokamera

Kaarlo Räihä
29. toukokuuta, 2008 17:01

Teräväpiirtolaitteiden kehityksen myötä laitteiden hinnat ovat tulleet alas nopeasti, josta uusimpana osoituksena on Toshiban Camileo Pro HD -teräväpiirtovideokamera, joka kykenee tallentamaan 720p-resoluution videota alle 200 euron hintalapulla.
Camileo Pro HD on seuraaja yrityksen Camileo Pro -kameralle. Suurin uudistus on videotallennuksessa kasvanut resoluutio, joka on nyt 1280x720 (720p). Videota voi tällä resoluutiolla kuvata 30 fps nopeudella H.264/MPEG4-AVC-muodossa joko kameran omalle 128 megatavun sisäiselle muistille tai erillisen muistikortinlukijan avulla SD- ja SDHC-muistikorteille. Camileo Pro HD tukee jopa 32 gigatavun SDHC-muistikortteja, joille teräväpiirtovideota voi tallentaa jopa 16 tuntia.
Kamerassa on viiden megapikselin CMOS-kenno, jolla voi videon kuvaamisen ohella ottaa myös 2592x1944-resoluution stillkuvia. Kamerassa on USB-liitin tiedonsiirtoa varten ja kamera toimii myös webbikamerana. Televisioita varten laitteesta löytyy HDMI-liitin, jolla teräväpiirtovideot saa toistettua useimmissa taulutelevisioissa.
Painoa uutukaisella on 180 grammaa ja akun luvataan kestävän videokuvausta 90 minuuttia. Kamerassa oleva LCD-näyttö on kooltaan 2,4-tuumaa ja kameralla voi kuvaamisen ohella kuunnella MP3-tiedostoja.
Toshiban kamera ei ole ainut markkinoilla oleva edullinen teräväpiirtokamera. Muita vastaavia kameroita markkinoilla ovat mm. Vivitarin DVR565HD ja Aiptekin Pocketdv Z300 HD.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.