Puhelin täyteen iskelmää pilkkahinnalla

Lauri Jämsä
29. toukokuuta, 2008 23:40

Radiokanava Iskelmä on tuomassa yhdessä operaattori AinaComin kanssa markkinoille kännykkäliittymää, jonka kuukausimaksuun sisältyy rajaton määrä musiikkilatauksia Universalin valikoimasta. Asiasta uutisoi Tietoviikko.
Tarjolle tuodaan yhdeksän eri musiikkikategoriaa, joista jokainen sisältää noin 5 000 ladattavaa kappaletta. Kategorioista valitaan yksi mieleisin, jonka musiikkiin käyttäjä saa rajoittamattoman pääsyn. Datasiirtomaksujen kerrotaan sisältyvän hintaan.
Ratkaisu on hieno, mutta iskelmätyylinen musiikki tuskin on kaikkien mieleen. SBS Finland, joka omistaa myös Iskelmän, kertoo pohtineensa myös muiden kohderyhmien tarpeita. Jatkotoimenpiteet ovat mielessä erityisesti nuorisokanava Voicen suhteen.
"Tietysti se mahdollisuus on ollut meillä mielessä. Yksi syy Iskelmän valintaan oli kuitenkin se, että nuoremmat ovat oppineet hakemaan musiikkia verkosta, mutta vanhemmille tämä on ihan uusi mahdollisuus", SBS Finlandin kehityspäällikkö Jarkko Vesa summaa.
Kesäkuussa lanseerattavasta palvelusta ladattu musiikki on kuunneltavissa liittymän voimassaoloajan. DRM-suojausratkaisun ja palvelualustan kerrotaan olevan Universalin omaa tuotantoa. Palvelun lupaillaan toimivan yleisesti käytössä olevilla peruspuhelimilla, joista löytyy musiikki- ja dataominaisuudet.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.