Videokelausta Minority Report -tyyliin

Lauri Jämsä
28. toukokuuta, 2008 15:02

Eikö olisi kätevämpää tarttua videokuvassa näkyvään objektiin perinteisen aikajanan sijasta? Viimeinkin tämä Minority Report -tyylinen kelaus on tehty mahdolliseksi myös oikeassa elämässä.
Toronton yliopiston tutkijat ovat keksineet tavan, jolla uusi Drag'n'Drop-tyylinen kelaus on mahdollista. Pierre Dragicevic, Gonzalo Ramos, Jacobo Bibliowicz, Derek Nowrouzezahrai, Ravin Balakrishnan ja Karan Singh ovat olleet mukana kehittämässä uuden kelaustavan mahdollistavaa DimP-nimistä (A Direct Manipulation Video Player) ilmaisohjelmaa.
DimP:n kotisivuilla kuvataan ohjelmiston toiminta varsin tarkasti YouTube-videoiden avulla. Yksinkertaisimmin selitettynä ohjelma purkaa videotiedoston sisällön ja luo liikkuville objekteille liikeradat, joihin pystyy tarttumaan hiirellä ja näin kelata videokuvaa havainnollisesti.
Käyttökohteita uudelle kelaustavalle keksijät kertovat löytyvän pilvin pimein. Ohjelma piirtää liikeradoista havainnollistavat käyrät, joiden avulla on helppo analysoida esimerkiksi urheilusuorituksia ja valvontakameroiden tallenteita.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.