Itsestään tuhoutuvat DVD-levyt taas kauppoihin

Lauri Jämsä
28. toukokuuta, 2008 2:03

Joku saattaa muistaa vuosien takaa Disneyn surullisen kuuluisan yrityksen myydä itsestään tuhoutuvia vuokraelokuvalevyjä. Kun DVD-levy avattiin ilmatiiviistä paketistaan, alkoi 48 tuntia kestävä kemiallinen prosessi, jonka päätteeksi levy muuttui lukukelvottomaksi.
Nyt viisi vuotta myöhemmin kertakäyttöiset DVD-levyt ovat tekemässä paluuta. Yhdysvaltalainen toimistotarvikekauppaketju Staples on ottamassa valikoimiinsa Flexplay Technologiesin (jonka levyjä myös Disney käytti) itsestään hajoavat DVD-levyt. Asiasta kertoo Video Business.
Staplesin valikoimiin ei ole ennen kuulunut elokuvia, hyllyistä on löytynyt ainoastaan tyhjiä DVD-levyjä. Nyt yritys on kuitenkin päättänyt rysäyttää yli 2 000 toimipaikkansa valikoimiin uudet, 48 tuntia kestävät vuokralevyt.
Aikoinaan lukukelvottomiksi muuttuvia DVD-levyjä kuvattiin jopa kaikkien aikojen suurimmaksi ympäristökatastrofiksi. Kertakäyttöisyys ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen, ja katastrofilta vältyttiin. Ympäristövaikutuksista eivät kuitenkaan liene huolissaan ainakaan elokuvastudiot, koska kaikki suurimmat studiot ovat mukana toimittamassa elokuviaan Flexplayn kautta Staplesille.
Aluksi nimikkeitä otetaan myyntiin vain rajoitetusti. Ensimmäisessä vaiheessa myyntiin saapuu 24-26 suosittua elokuvanimikettä.
Hintaa kesäkuun puolivälissä kauppoihin ilmestyvillä levyillä tulee olemaan neljästä kuuteen dollaria. Nähtäväksi jää, onnistuuko Staplesin yritys. Disney sinnitteli vuoden.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.