Wiin epävirallinen Homebrew Channel valmis

Kaarlo Räihä
26. toukokuuta, 2008 13:18

Nintendon Wii-pelikonsolilla on voinut ajaa kotikutoisia pelejä ja ohjelmia konsolin julkaisusta asti, mutta aivan yksinkertaista tämä ei ole ollut. Nyt asiaan on tullut pieni parannus epävirallisen Homebrew Channel -kanavan myötä, jonka avulla omien pelien ja ohjelmien käynnistys onnistuu helposti Wiin omista valikoista.
Homebrew Channelin asentaminen onnistuu sekä MOD-piireillä varustettuihin Wii-konsoleihin että Wii-konsoleihin, joista ei MOD-piiriä löydy. MOD-piirittömällä konsolilla uuden kanavan asentaminen vaatii kuitenkin Zelda: Twilight Princess -pelin Wii-version, jonka tallennustietojen käsittelyssä olevan virheen myötä Wiillä päästään ajamaan omia ohjelmia. MOD-piirin omistavat Wiistit voivat käynnistää asennuksen suoraan DVD-levyltä. Homebrew Channelin päivitys onnistuu internet-yhteyden avulla lähes automaattisesti, joten ensimmäisen asennuksen jälkeen ei levyjen tai tallennustiedostojen kanssa tarvitse enää tuskailla.
Kun Homebrew Channel on asennettuna, voi pelejä ja ohjelmia käynnistää suoraan konsolin oman käyttöliittymän kautta. Tällä hetkellä pelejä voi käynnistää joko verkkoyhteyden, SD-muistikortin tai USBGecko-laitteen avulla, mutta toivottavasti tulevaisuudessa myös DVD-levyt ovat tuettujen medioiden listalla.
Wiin muokkaaminen Homebrew Channelin avulla ei ole aivan riskitöntä, sillä väärin tehty asennus voi tehdä konsolista käyttökelvottoman. Tulevien ohjelmistopäivitysten avulla Nintendo saattaa estää Homebrew Channelin käyttämisen tai asentamisen, mutta ainakin toistaiseksi ohjelman kehittäjät ovat vakuuttuneita siitä, että Homebrew Channel saadaan jatkossakin toimimaan konsoleilla.
YouTubesta löytyy asiasta kiinnostuneille muutama video [1, 2], joissa esitellään ohjelmiston asennusta ja käyttöä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.