Kiinnostaisivatko vakoiluaurinkolasit?

Lauri Jämsä
25. toukokuuta, 2008 2:25

Näitä on varmasti jokainen nähnyt ainakin elokuvissa, mutta onko tullut ikinä mieleen, että niitä voisi ostaa kaupastakin? Kyseessä ovat nimittäin TechShoutin uutisoimat, vakoilukäyttöön tarkoitetut aurinkolasit.
Suhteellisen tyylikkäisiin ja pienikokoisiin aurinkolaseihin on saatu mahdutettua kaksi videokameraa ja langaton lähetin. Tarkkuudeltaan kameroilta saatava videokuva on 320 x 240 pikseliä.
Langattoman 2,4 gigahertsin taajuudella toimivan lähettimen ansiosta videokuvaa on mahdollista seurata 15 metrin säteellä mukana tulevan, digikameraa muistuttavan laitteen näytöltä.
Mikäli vastaanottimen 128 megatavun sisäinen muisti ei riitä, tukee laite tallennusta myös muistikortille. Laseista löytyvän mikrofonin kerrotaan taltioivan ääntä noin neljän metrin säteeltä.
Paketin mukana seuraavat myös aurinkokennolaturi, AV-kaapeli ja säilytyspussi vastaanottimelle. Hintaa vakoilupaketilla yhdysvaltalaisissa verkkokaupoissa kerrotaan olevan noin 400 dollaria (255 euroa).
Vaikka kyseessä on mielenkiintoinen laite, kannattaa kuitenkin muistaa, että salakatselu ja -kuuntelu väärässä paikassa saattaa tietää Suomen rikoslain 24. luvun mukaan jopa vuoden vankilareissua.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.