Nokia istuttaa Linuxin puhelimiinsa

Lauri Jämsä
20. toukokuuta, 2008 11:15

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on nyt tosissaan Linux-pohjaisten kännyköiden kanssa. Kauppalehti.fi ja Bloomberg uutisoivat yrityksen valmistelevan Linux-kännyköiden tuomista markkinoille.
"Etenemme ehdottomasti siihen suuntaan", Nokian rahoitusjohtaja Rick Simonson vakuutteli maanantaina JP Morgan Chase -seminaarissa.
Kun puheenaiheeksi tuli Linux-versio, jota tulevissa puhelimissa mahdollisesti tultaisiin käyttämään, Simonson kuitenkin vaikeni. Hän kertoi jättävänsä sen tekniikasta päättävien harteille.
Vaikka Linuxin käytöstä tulevissa puhelimissa kerrottiinkin avoimesti, ei Nokia kuitenkaan suostunut ottamaan kantaa esimerkiksi siihen, tuleeko yritys tekemään yhteistyötä Googlen Android-ohjelmistoalustan kanssa.
Android on Googlen Linux-pohjainen alusta, jota yritys aikoo jakaa ilmaiseksi halukkaille puhelinvalmistajille.
Ennen Nokian Linux-puhelimia on kuitenkin luvassa tukku tututtuja Symbian-pohjaisia S60-käyttöympäristöllä varustettuja puhelimia. Tarkempaa ajankohtaa Linux-puhelinten ilmestymiselle ei vielä ole.
Vaikka Nokialla ei tällä hetkellä ole vielä puhelimia, joista löytyisi Linux-käyttöjärjestelmä, löytyy yrityksen tuotevalikoimasta Linux-pohjainen N810, jonka tarkoituksena on toimia mobiilina internet-päätteenä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.