Kotikonstein 1 000 megapikselin valokuvia

Lauri Jämsä
19. toukokuuta, 2008 9:03

Panoraamakuvien koostaminen tietokoneella ei ole uusi juttu, mutta robottijalusta, jonka avulla voi ottaa omalla digikameralla jopa gigapikseliluokan kuvia, on.
Charmed Labs on tuomassa kuluttajamarkkinoille Gigapan-nimistä laitetta, joka lupaa tehdä juuri tämän. Moottoroituun pidikkeeseen kiinnitetään tavallinen digikamera, jolla otetaan kymmenittäin ja sadoittain kuvia äärimmäisellä zoom-asennolla. Jälkeenpäin kuvista koostetaan yksi iso, jopa yli 1 000 megapikselin kuva.
Gigapan tarjoaa sivuillaan mahdollisuutta lähettää omia gigapikseliluokan kuvia kaikkien katseltavaksi. Katselu onnistuu flash-pohjaisella selaimella, jolloin kuvasta tarvitsee ladata vain katseltava osa. Palvelusta löytyy jo nyt paljon esimerkkikuvia.
"Tarkoituksenamme on tuoda kaikille mahdolliseksi erittäin tarkkojen panoraamakuvien luominen ja niiden jakaminen verkossa", Gigapan-projektin vetäjä Randy Sargent kertoo.
Tarkkaa aikataulua laitteen kuluttajamarkkinoille saapumisesta ei vielä ole, mutta kun se tapahtuu, uskotaan robottikäden hinnan olevan noin 300 dollarin tietämillä.

Katso tästä video Gigapan-laitteesta tositoimissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.