Michael Jackson liittyi The Pirate Bayn vastustajiin

Kaarlo Räihä
18. toukokuuta, 2008 21:45

Ruotsissa toimiva The Pirate Bay -sivusto (TPB) on kohdannut vuosien saatossa runsaasti vastustusta mediateollisuuden suunnalta, joka on koettanut haitata sivuston toimintaa kaikin mahdollisin keinoin.
Nyt sivustoa vastustavien tahojen joukko on jälleen laajentunut, kun vastustajien joukkoon liittyi aiemmin tällä viikolla popin kuninkaaksikin tituuleerattu Michael Jackson. Jackson aikoo muiden artistien tapaan vaatia oikeusteitse korvauksia niistä taloudellisista vahingoista, joita TPB on hänelle tuottanut.
Jacksonia jutussa edustaa Web Sheriff -yritys, jonka mukana TPB:tä kaatamassa ovat ainakin Prince, Village People, UB40 sekä Bob Marleyn perikunta ja yrityksen tarkoituksena olisi saada mukaan ainakin vielä ABBA, jonka avulla Web Sheriffin taistelu saisi enemmän huomiota Ruotsissa. Web Sheriff aikoo vaatia TPB:ltä 100 miljoonan dollarin korvaukset tekijänoikeuksien loukkaamisesta.
TPB:n ylläpito ei ole kuitenkaan huolissaan tilanteesta ja TPB:n Brokep kysyikin, että haluaako Jackson korvaukset maksettavan hänelle pieninä lapsina. Brokepin mukaan Web Sheriffin edustamia artisteja yhdistää se seikka, ettei kukaan kuuntele enää heidän musiikkiaan.
Web Sheriffin vaatimuksien myötä TPB ohittaa TorrentSpyn saamat ennätykselliset korvausvaatimukset, jos summaan lasketaan mukaan aiemmin mm. MPAA:n esittämät korvausvaatimukset ja Brokep sanoikin ottavansa mahdollisesti yhteyttä Guinnesin ennätystenkirjaan, jotta ennätyksestä saadaan virallinen. Korvausvaatimusten loppusumma tulee kuitenkin todennäköisesti vielä kasvamaan, joten lopullinen ennätyssumma selvinnee vasta tulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.