iPhone Afrikkaan

Lauri Jämsä
17. toukokuuta, 2008 11:48

Apple on tuomassa iPhone-matkapuhelintaan myös Afrikan markkinoille. Uusien alueiden valloitus on tärkeää uudelle yrittäjälle matkapuhelinmarkkinoilla ja helppoa, koska iPhone on otettu vastaan erinomaisesti muualla maailmassa.
Orange, yksi iPhonen myyntiä hoitavista operaattoreista, kertoi Applen uusista aluevalloitussuunnitelmista. Totuttuun tapaan tietoa ei kuitenkaan tihkunut liikaa, vaan yksityiskohdat jäivät edelleen pimentoon.
Orangen mukaan iPhone ollaa tuomassa markkinoille vielä tämän vuoden puolella ainakin Itävallassa, Belgiassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Egyptissä, Jordaniassa, Puolassa, Portugalissa, Romaniassa, Slovakiassa, Sveitsissä, Senegalissa, Keniassa ja Mauritiuksella.
Suomi ei edelleenkään komeile listalla, mutta todennäköisesti kesäkuussa julkaistava 3G-malli avaa iPhonen markkinointimahdollisuuden myös Suomessa. Tämä siksi, koska ilman 3G-tukea olevien puhelinten kytkykauppa on kiellettyä ja Apple ei tunnetusti muita vaihtoehtoja ole kovin mielellään puntaroinut.
Afrikan maissa ongelmaksi saattaa muodostua se, että iPhone saattaisi olla käyttäjän ainoa kamera ja musiikkisoitin. iPhonen nykyisestä versiosta puuttuu kuitenkin salama, ja musiikkikäyttöön tarvitaan iTunes-ohjelmisto.
Nokian arvioiden mukaan Afrikassa tänä vuonna potentiaalisimpia asiakkaita ovat kuitenkin juuri ne ihmiset, jotka vaihtavat puhelintaan. Eivät niinkään ensimmäistä puhelintaan hankkivat.

AfterDawn.com Laitevertailu
Apple iPhone (16GB)Apple iPhone (8GB)Apple iPod touch 16GBApple iPod touch 8GB
Kaikki puhelimet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.