Viasat lähetti luvatta teräväpiirtokiekkoa

Matti Robinson
16. toukokuuta, 2008 16:20

Meneillään olevien jääkiekon MM-kisojen kuvanlaatua on moitittu niin katsojien kuin Yleisradionkin suunnalta. Otsikoihin teräväpiirtolähetyksillä päässyt Viasat esitti jääkiekko-otteluita muutaman päivän ajan Suomessa luvatta. Kyseessä oli kuitenkin "inhimillinen erehdys".
Viasatin mukaan lähetykset olivat päässeet Ruotsin, Tanskan ja Norjan lisäksi vahingossa myös Suomen jakeluun. Lähetykset lopetettiin heti kun asia oli huomattu, eikä Viasat Finlandin maajohtajan Jarkko Nordlundin mukaan Ylen tarvinnut puuttua asiaan.
Yleisradion eksklusiiviset oikeudet MM-jääkiekkoon koskevat sekä maanpäällisiä että kaapeli- ja satelliittilähetyksiä. Tämän takia teräväpiirtolähetyksiä tapahtumista, joihin Ylellä on yksityisoikeudet saa odotella vielä pitkään. Yleisradion pääjohtaja Mikael Jungner on kertonut, että valtakunnalliset pääkanavat eivät muutu teräväpiirtoisiksi ennen vuotta 2016. Nordlundin mukaan Viasat on kuitenkin kiinnostunut keskustelemaan yhteistyöstä eri osapuolten kanssa.
Osa Viasatin asiakkaista oli hankkinut teräväpiirtopaketin juuri kisojen alla, jotta otteluista pääsisi nauttimaan HD-tasoisina. Nordlund kuitenkin kiistää, että luvattomia teräväpiirtolähetyksiä olisi mainostettu. Hänen mukaansa Jyväskylässä sijaitsevaa asiakaspalvelua on informoitu nimenomaan jääkiekon MM-kisojen ja Formula F1 -kisojen eritysasemasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.