YLE tuo videomateriaalia kännyköihin

Lauri Jämsä
14. toukokuuta, 2008 22:52

Kuten uutisoimme pari viikkoa sitten, Yleisradio on päivittämässä Areena-palveluaan toden teolla. Syksyllä on tulossa muun muassa H.264-koodatut Flash-pohjaiset katselumahdollisuudet. Tällöin ei katselu rajoitu enää Windows Media Playerin varaan.
YLE:n juuri avaama yle.mobi-palvelu onkin siis vain alkusoittoa tulossa oleviin päivityksiin nähden. Luvassa tulee olemaan videomateriaalia myös puhelimille.
Yleisradion suunnitelmissa on tuoda Areena-palvelu myös kännykän käyttäjien saataville yhteistyössä muun muassa Nokian kanssa. Maaliskuussa YLE ilmoitti, että sen mobiilipalveluista tulee vastaamaan tänä ja ensi vuonna Steam Communications -niminen yritys.
Tämän kuun lopussa on YLE:n mukaan luvassa tilaisuus, jossa Nokia ja YLE esittelevät ratkaisujaan mobiilisisällön puhelimiin tarjoamiseksi. Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner on luvannut avata tilaisuuden.
Tällä hetkellä juuri avatusta yle.mobi-palvelusta löytyy vasta muutamia uutisvideoita, mutta lisää sisältöä on siis odotettavissa. DVB-H-lähetysten aloittaminen YLE:n osalta on vieläkin jäissä ongelmallisten tekijänoikeuskiistojen takia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.