Piraattipuolue perustetaan 10 päivän kuluttua

Matti Robinson
14. toukokuuta, 2008 15:39

Suomi seuraa Ruotsia nyt poliittisella kentällä, kun kymmenen päivän kuluttua pidettävässä perustamiskokouksessa alulle laitetaan Suomen Piraattipuolue. Kaksi päiväinen kokous järjestetään Tampereella 24.-25. toukokuuta ja sinne saapuu kutsuvieraana Ruotsin Piratpartiet -puolueen perustaja ja puheenjohtaja Rick Falkvinge. Falkvinge tulee pitämään myös oman puheen.
Perustamiskokouksen jälkeen on tarkoitus kerätä 5 000 kannattajakorttia, jotta puolue saadaan virallisesti rekisteröityä. Järjestäjät kertovat, että kokous on kerännyt paljon kiinnostusta ja osallistujia pyydetäänkin ilmoittautumaan, jotta väentungos ei aiheuttaisi yllätyksiä.
Piraattiliitto haastatteli Piraattipuolueen nykyistä keulahahmoa Matti Hiltusta tulevan perustamisen tiimoilta. Hiltunen kertoi olevansa tyytyväinen tähänastiseen ja peräänkuulutti tulevan puolueen erottuvan joukosta. Hiltunen kokee olevansa enemmän filosofi kuin poliitikko, jota kiinnostaa enemmän puoluesihteerin kuin puheenjohtajan tehtävät. Tulevalle puolueelle Hiltunen toivoi tukea ympäri Suomen eri yhteiskunta- ja ikäluokista.
Kokonaisuudessaan haastattelun voit lukea täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.