Google kääntää nyt sivut myös suomeksi

Petteri Pyyny
8. toukokuuta, 2008 10:07

Google osaa vihdoinkin kääntää ulkomaisten sivujen sisällön suomeksi. Google itse ei ole aiheesta uutisoinut eikä ilmoittanut mitään, eikä pikainen uutishaku eri maiden uutismedioissakaan tuottanut tulosta asian suhteen, mutta pakko se on uskoa ihan omakohtaisella kokemuksella -- mikäli Google.fi -sivulla tulee hakutulosten sekaan esim. englannin- tai saksankielisiä sivuja, tarjoaa Google niiden yhteydessä "Käännä tämä sivu" -linkkiä.
Pienten testailujen jälkeen on pakko nostaa hattua Googlelle, sillä käännös tuottaa oikeasti ymmärrettäviä tuloksia, niin saksankielisistä kuin englanninkielisistäkin lähteistä. Vaikka suurimmalle osalle suomalaisista ei englanninkielisten sivujen kääntäminen taidakaan tuottaa ongelmia, on Googlen uusi kielivalikoima vanhaan (mm. ranska, englanti, italia, arabia) verrattuna valtava. Eli seuraavien kielten välillä kääntäminen näyttäisi onnistuvan nyt täysin vapaasti:


Pienenä esimerkkinä toimikoon vaikkapa englanninkielisen AfterDawnin etusivun käännös suomeksi tai vaikkapa DVD Shrinkin ruotsinkielisen kuvauksen käännös suomeksi. Ihan täydellisiähän käännökset eivät ole, mutta esim. japanista suomeksi kääntäminen helpottaa varmasti monen anime- tai teknolelufanin elämää paljonkin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.