PS3 ohitti Xbox 360:n Euroopassa

Matti Robinson
7. toukokuuta, 2008 16:56

Sonyn tilastojen mukaan heidän pelikonsolinsa on ohittanut Xbox 360:n Euroopan myynnin osalta. PlayStation 3 -konsolia on myyty Euroopassa yhteensä yli viisi miljoona kappaletta. Viime lokakuusta asti PlayStation 3 on myynyt paremmin kuin Xbox 360 ja reilun vuoden Euroopan markkinoilla ollut PS3 on myynyt jo nyt enemmän kuin 16 kuukautta pitempään kauppojen hyllyillä ollut Microsoftin pelikonsoli.
Sony-pomo David Reeves kertoi myös, että PSP-käsikonsolia on myyty nyt 12 miljoonaa ja PlayStation 2 -konsolia 48 miljoonaa kappaletta ympäri Eurooppaa. Pelikonsultti Nick Parkerin mielestä Sony selvisi merkillisen hyvin ensimmäisestä puolestatoista vuodesta, vaikka niin media kuin analyytikotkin epäilivat korkean hinnan ja vastoinkäymisten karkoittavan kuluttajat. Parker mielestä PS3 myy hyvin myös siksi, että se vetoaa massoihin paremmin kuin Xbox 360 ja kuluttajat eivät ole päässee yli alkuperäisen Xbox -konsolin ulkonäöstä. Hänen mielestä Sonylla on kaikki mahdollisuudet ohittaa Xbox 360 myös Yhdysvalloissa.
Vaikka Sonylla menee lujaa vanhalla ja Microsoftilla uudella mantereella, niin Nintendon Wii myy selvästi kilpailijoitaan enemmän.

AfterDawn.com Laitevertailu
Sony PlayStation 3 40GBSony PlayStation Portable Slim and LiteMicrosoft Xbox 360 HDMINintendo WiiNintendo DS Lite
Kaikki pelikonsolit | Kaikki käsikonsolit

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.