HTC iskee huippupuhelimella

Lauri Jämsä
7. toukokuuta, 2008 21:52

Matkapuhelinvalmistaja HTC on tuomassa markkinoille Applen iPhonen tappajaksikin tituleerattua Touch Diamond -älypuhelintaan. Vaikka ensi kuussa myyntiin saapuva Touch Diamond perustuukin Microsoft Windows Mobile -käyttöjärjestelmään, sen ulkomitat on saatu kutistettua totuttuja Windows Mobile -puhelimia pienemmiksi. Kokoa laitteelta löytyykin ainoastaan 102 x 51 x 11,3 mm (L x K x S) ja painoa 110 grammaa.
Touch Diamondin näyttö pesee tarkkuudessa niin iPhonen kuin nokialaistenkin näytöt. VGA-tasoinen (480 x 640) 2,8 tuuman kosketusnäyttö kelpaakin hyvin vaikkapa nettiselailuun. Uutta puhelimessa on myös käyttöjärjestelmän kaveriksi istutettu TouchFLO 3D -ohjelmisto, jonka luvataan helpottavan kosketusnäytön käyttöä. Ohjelmisto tuo puhelimeen muun muassa yhden sormen valikkoselauksen, animoidut sääennustuskuvakkeet ja helpot musiikintoistotoiminnot. Näytön alta löytyy navigointinapin lisäksi neljä näppäintä, mutta erillistä numero- ja kirjainnäppäimistöä ei ole mukaan mahdutettu.
Tietoliikenneyhteydetkin ovat kunnossa. Touch Diamond tukee tavallisen 3G-tiedonsiirron ohella myös nopeita HSDPA- ja HSUPA-yhteyksiä. Kameroita löytyy kaksin kappalein, parempi pystyy 3,2 megapikselin tarkkuuteen.
Tallennustilaa Windows Mobile 6.1 Professional -käyttöjärjestelmää pyörittävässä puhelimessa luvataan olevan neljä gigatavua. Laskentateho on sen sijaan peräisin 528 megahertsin taajuudella hyrräävästä Qualcomm MSM 7201A -prosessorista. Myös Bluetooth 2.0, WLAN ja GPS-vastaanotin kuuluvat HTC:n lippulaivan repertuaariin.
900mAh:n akku jaksaa pitää valmistajan mukaan puhelinta valmiustilassa 300 tuntia puheajan jäädessä kuitenkin neljään tuntiin. Ensimmäisten uutuuspuhelimien on määrä saapua Euroopan markkinoille jo kesäkuun aikana puhelinoperaattori Orangen kautta, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.