Mobiilitöllö yleistyy Jenkeissä väärällä tekniikalla

Lauri Jämsä
6. toukokuuta, 2008 7:05

Mobiilitelevisio yleistyy kovalla vauhdilla myös rapakon toisella puolella. Valitettavasti vain väärällä tekniikalla -- ainakin Nokian ja Euroopan unionin mielestä.
Applen iPhone-matkapuhelintakin markkinoiva AT&T on avannut oman mobiilitelevisiobisneksensä DVB-H-tekniikan kanssa kilpailevan Qualcommin MediaFLO:n turvin. Lähetykset ovat katseltavissa Yhdysvaltojen maaperällä 58 kaupungissa 10 euron kuukausimaksulla.
Uutinen MediaFLO-tekniikan vahvistumisesta on paha takaisku Nokialle, koska se vain kasvattaa eri tekniikoiden yleistymistä eri puolilla Atlanttia. DVB-H-tekniikan kehityksessä mukana ollut Nokia on panostamassa omissa puhelimissaan entistä rajummin DVB-H-vastaanottoon. Myös Euroopan unioni on suositellut vakavasti kyseisen tekniikan käyttöä EU-maissa.
Yhdysvalloissa AT&T:n uusi verkko ei ole ensimmäinen laaja kännykkätelevisioverkko. Vuosi sitten Verizon avasi oman, myös MediaFLO-tekniikkaa käyttävän, verkkonsa. Verizonen verkko vastaa myös hinnoittelultaan AT&T:n uutta palvelua. Näyttääkin siis vahvasti siltä, että saman tekniikan yleistymishaaveet voidaan haudata Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.