Jääkiekkoa teräväpiirtona

Lauri Jämsä
5. toukokuuta, 2008 9:51

Teräväpiirtosignaalia näyttämään kykeneviä televisioita myydään tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. HD-sisältöä televisioissaan pyörittää vielä kuitenkin vain aniharva. Vaikka YLE ei ole vielä kiinnostunut teräväpiirtolähetyksistä, voi esimerkiksi jääkiekon MM-kisoja silti seurata HD-laadulla.
Maksutelevisiokanavia tarjoavan Viasatin Sport HD -kanava tarjoaa teräväpiirtona yhteensä 27 jääkiekkospektaakkelia, muun muassa kaikki loppuottelut.
Kanavan saa näkymään lautasantennilla ja Viasatin tarjoamalla teräväpiirtodigiboksilla.
Ilta-Sanomat kertoo huonon kuvanlaadun raivostuttavan jääkiekkoa seuraavia katsojia. Yleisradio myöntää itsekin, ettei jääkiekon MM-kisojen kuvanlaadussa ole hurraamista.
"Ladasta ei saa Mersua tekemälläkään", Kanadassa jääkiekon televisiolähetyksistä vastaava projekti-insinööri Kai Flood toteaa. Hän myöntää, että televisiokuva on ja pysyy huonona.
Floodin mukaan kameroiden kuva on muunnettava eurooppalaiseen muotoon ennen sen lähettämistä kotikatsomoihin.
"Ja jälki on hirveää. Jouduimme viikonloppuna ensimmäisissä peleissä kerran jopa muuttamaan asetuksia eri muotoon kesken suoran lähetyksen, kun emme kehdanneet näyttää niin surkeaa kuvaa", Kai Flood manaili haastattelussa Kanadan Halifaxissa.

Lisätietoa Viasatin HD-paketeista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.