Blu-rayn myynti pientä Suomessa

Kaarlo Räihä
2. toukokuuta, 2008 17:28

Uutisoimme eilen kuinka Blu-ray-soittimien kauppa ei ole jatkunut Yhdysvalloissa odotetulla tavalla HD DVD -formaatin kokeman tappion jälkeen. Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumin eli KOTEK:in tekemien mittausten mukaan tilanne on suunnilleen samanlainen myös Suomessa.
KOTEK:ia edustavan Elina Yrjänheikin mukaan HD DVD -formaatin kokeman tappion ei odotettu kasvattavan Blu-ray-soittimien myyntiä Suomessa, eikä näin myöskään käynyt. "Suomen markkinat ovat vasta käynnistymässä. Kyllähän myynti on, ja on tähänkin asti ollut, aika pientä. Mitään suurta piikkiä ei ole täälläkään nähty tämän vuoden aikana" kommentoi Yrjänheikki Digitodaylle.
KOTEK:illa uskotaan kuitenkin Blu-rayn suosion kasvavan tulevaisuudessa myös Suomessa. Mitään räjähtävää nousua ei kuitenkaan ole odotettavissa ja odotukset kohdistuvat loppuvuoteen, jolloin markkinoilla pitäisi olla parempi tarjonta Blu-ray-soittimien osalla. "Käytännössä tarjontakin on markkinoilla aika pientä vielä. Odotamme jatkuvaa kasvua, mutta emme mitään piikkiä. Odotukset kohdistuvat enemmänkin loppuvuoteen ja ehkä ensi jouluun" sanoi Yrjänheikki.
Yrjänheikin mukaan Suomessa myyntiä ovat hidastaneet sekä Blu-ray-soittimien heikko tarjonta että rahojen päätyminen digisovittimien ja taulutelevisioiden ostoon. Digisovittimien ja -televisioiden suurin ostoryntäys on kuitenkin nyt ohi, mutta Blu-ray-soittimien tarjonta on edelleen heikkoa ja monet tavalliset Blu-ray-soittimet eivät pysty kilpailemaan hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin kanssa, joka on tällä hetkellä selvästi yleisin Blu-ray-elokuvia toistava laite markkinoilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.