GTA IV:n odotus palkittiin

Ilkka Ketola
29. huhtikuuta, 2008 14:07

Tänään julkaistu Grand Theft Auto IV (GTA: IV) on odotetusti ruuhkauttanut pelikaupat, kun pelisarjan innokkaimmat fanit ovat Suomessa ja ympäri maailmaa jonottaneet päästäkseen heti käsiksi uutuuteen. Odotus ei myöskään ole mennyt hukkaan, sillä ensimmäisten arvostelujen mukaan uusi GTA on erittäin onnistunut kokonaisuus.
Peliä sai virallisesti alkaa kaupata tiistaina. Muutamat peliliikkeet avasivat ovensa heti vuorokauden vaihduttua keskiyöllä, jotta innokkaat pelaajat pääsisivät heti käsiksi uutuustuotteeseen, ja fanit kerääntyivät jo varhain paikalle. Esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan peliliikkeen edustalle alkoi kerääntyä jonoa jo aamupäivällä.
"Olen 21 tuntia ollut tässä, en ole nukkunut ollenkaan. Meininki on silti hyvä", totesi pelin julkaisua liikkeen edessä odottanut Toni Tujula maanantaina.
Ensimmäisten arvioiden mukaan peli on täyttämässä asetetut odotukset, sillä Take Twon valmistama peli on saanut arvosteluissa lähes täysiä pisteitä. Väkivaltaa, seksiä ja rikoksia tihkuvaa peliä on kehuttu niin grafiikan, juonen kuin yleisen vetovoiman osalta erittäin hyväksi. Joissain arvosteluissa peliä on jopa intouduttu vertaamaan elokuvaohjaaja Martin Scorcesen ja Francis Ford Coppolan tuotantoon. GTA IV:n povataan jopa muuttavan yleistä suhtautumista videopeleihin.
GTA-pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1997. Uusimman pelin päähenkilö on itäeurooppalainen maahanmuuttaja, joka elää kuvitteellisessa Liberty Cityssa. New Yorkia muistuttavan kaupungin alamaailmassa päähenkilö pyrkii rikolliselämän alkuun esimerkiksi suorittamalla palkkamurhia, ampumalla poliiseja, osallistumalla kilpa-ajoihin ja pakenemalla poliisia.
GTA IV:n uskotaan myyvän ennätyksellisen hyvin. Ensimmäisen viikon kaupan arvoksi on povattu 400 miljoonaa dollaria, mikä rikkoisi Microsoftin Halo 3:n viime vuotisen ennätyksen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.