Videoprojektori taskuun ja menoksi

Lauri Jämsä
20. huhtikuuta, 2008 22:20

Sunlink International Holdings julkaisi yhteistyössä iView Limitedin kanssa tällä viikolla pidetyillä elektroniikkamessuilla Hong Kongissa erikoispienen videoprojektorin, joka pitää sisällään myös mediasoittimen.
SunView PMP Projector on vielä tällä hetkellä ainoa laatuaan. Sen strategiset mitat ovat ainoastaan 133 x 79 x 25 millimetriä. Ohjaamiseen käytettävä kosketusnäyttö on kooltaan 3,5 tuumaa. PMPP:stä (Portable Media Player Projector) löytyy myös sisäänrakennettu ladattava akku ja kaiutin. Laitteen käyttämä muistikorttityyppi on SecureDigital.
Sunlinkin multimediaprojektorin käyttöjärjestelmänä on Microsoftin Windows CE 5.0. Laitteella toistuukin 640 x 480 pikselin tarkkuudella videot, valokuvat, Office-dokumentit ja PowerPoint-esitykset.
Sisäänrakennettu videoprojektoriominaisuus tekee laitteesta ainutlaatuisen. iViewin IPL630 LCOS-pikoprojektorimoduulia hyödyntävä laite kykenee heijastamaan seinälle maksimissaan 53 tuuman kuvan yhdeksän luxin valovoimalla. Videomoduulin tehonkulutuksen kerrotaan olevan noin 2-3 wattia. Painoa video-osalla on ainoastaan 40 grammaa. Projisointitarkkuus on 640 x 480 pikseliä, joka riittänee ainakin diaesitysten pitämiseen. Laitteen mukana seuraa myös kaukosäädin.
Projektorimoduulin kerrotaan perustuvan LED-tekniikkaan ja Displaytechin värisekventiaaliseen ferrosähköiseen LCOS-mikronäyttötekniikkaan (Liquid Crystal on Silicon).
PMPP:n kerrotaan olevan saatavilla jo pienissä erissä, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.