Pirate Bay -jutun päätutkija onkin tekijänoikeuslobbari?

Matti Robinson
18. huhtikuuta, 2008 10:44

The Pirate Bayn oikeusjutussa on tapahtunut merkittävä käänne. Sydsvenskan.se kertoi aiemmin tänään, että oikeudenkäynnin esitutkintaa johtanut 39-vuotias poliisi Jim Keyzer on ollut yli kuukauden Warner Bros -elokuvayhtiön palkkalistoilla. Keyzeriä odotetaan oikeudenkäyntiin yhtenä avaintodistajana, mutta korruptioväitteet eivät ole tuulesta temmattuja, sillä Warner on yksi jutun kantajista.
Warner-kytkökset saatiin selville kun Keyzer oli muuttanut Facebook-profiilistaan työnantajaksi Warner Brosin. Puhelinsoitto Keyzerille vahvisti profiilin pitävän paikkansa, mutta toimenkuvasta hän pysyi vaiti. The Pirate Bayn ylläpitäjä Peter Sunde kertoo lehdistötiedotteessa, että ruotsalaisblogi kopit.se huomasi eilen Keyzerin Facebook-muutoksen. Nimimerkillä Brokep esiintyvä Sunde pitää oikeudenkäyntiä erittäin epäoikeudenmukaisena. Sunden asianajajan, Peter Athlinin, mielestä tämä voi aiheuttaa koko jutun tutkinnan mitätöimisen. Vastapuolen asianajaja Monique Wadsted puolestaa pitää Keyzerin palkkausta ainoastaan osoituksena Jim Keyzerin hyvästä työstä.
Keyzer on toiminut myös aiemmassa The Pirate Bayn oikeusjutussa, jossa TPB syytti mediayhtiöitä tietojärjestelmiin tunkeutumisesta. Hän kumosi jutun hiljattain.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.