The Pirate Bay vaatii korvauksia IFPI:ltä

Kaarlo Räihä
16. huhtikuuta, 2008 11:25

Tanskalaisen Tele2-operaattorin asiakkaat joutuivat helmikuussa ikävään tilanteeseen, kun IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) painostuksen vuoksi Tele2 joutui estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bay -sivustolle.
The Pirate Bay ei ottanut tätä uutista ilolla vastaan, vaan se reagoi välittömästi omalla Jesper Bay -sivustolla, jonka antamien ohjeiden avulla Tele2:n asiakkaat pääsivät jälleen vierailemaan The Pirate Bay -sivustolla.
Tele2:n asettama sulku on kuitenkin vielä voimassa, jonka seurauksena kaikki halukkaat eivät pääse vierailemaan piraattilahdella. Tämän vuoksi The Pirate Bay aikoo vaatia vahingonkorvauksia IFPI:ltä. Pirate Bayn ylläpitäjiin lukeutuva Brokep kertoi TorrentFreakille, että he aikoivat vaatia korvauksia siltä aikajaksolta, jolloin Pirate Bay on ollut tavoittamattomissa IFPI:n aiheuttamien toimien takia. Brokep ei ole toistaiseksi paljastanut vaadittavaa summaa, mutta hänen mukaansa se on kohtuullinen, toisin kuin IFPI:n vastaavissa vaatimuksissa.
Tele2:n sulku ei ole kuitenkaan vaikuttanut kovin negatiivisesti Pirate Bayn suosioon Tanskassa, vaan sivuston suosio ja kävijämäärät ovat jopa nousseet estotoiminnan yhteydessä nousseen mediamylläkän seurauksena.
Jos IFPI joutuu maksamaan korvauksia Pirate Baylle, on rahat tarkoitus käyttää tanskalaisten muusikoiden auttamiseen rahaston muodossa. Tämä rahaston tarkoitus olisi auttaa ilmaista musiikkia julkaisevia tanskalaisartisteja, jotta nämä voisivat tuottaa uutta musiikkia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.