IPhone-hakkeri lisää vettä 3G-huhumyllyyn

Ilkka Ketola
11. huhtikuuta, 2008 11:20

Mainion ZiPhone-työkalun luonut iPhone-hakkeri Zibri kertoo blogissaan löytäneensä lisää viitteitä siitä, että Applen puhelimesta todella on tulossa 3G-versio. Tutkiessaan uuden SDK-kehitysympäristön beta 3 -version lähdekoodeja Zibri löysi viittauksia 3G-piirisarjaan, ja tietojen avulla hän pystyi jopa nimeämään piirisarjan toimittajan.
Zibrin tietojen mukaan 3G-iPhone käyttäisi Infineonin SGOLD3-piirisarjaa (joko versiota PMB8878 tai PMB8877). Tämä tarkoittaisi sitä, että puhelin tarjoaisi parhaimmillaan 7,2 megabittiä sekunnissa siirtävän HSPA-yhteyden. SDK beta 3:n lähdekoodeista on löytynyt lisäksi viitteitä siitä, että uudistettu iPhone saisi paremman 5 megapikselin kameran.
IPhonen 3G-versiosta on viime aikoina liikkunut huhuja huhujen perään. Uusimpien huhujen mukaan Apple julkaisee uudet 3G iPhonet noin kahden kuukauden kuluttua järjestettävässä Apple Worldwide Developers Conference -tapahtumassa (WWDC). Odotusten mukaan tuolloin esitellään kaksi 3G-mallia, jotka eroavat toisistaan ainoastaan tallennuskapasiteetin mukaan. Edullisemman 8 gigatavun mallin hinnaksi on veikattu 399 dollaria ja 16 gigatavun mallin hinnaksi 499 dollaria.
Muiden liikkuneiden huhujen mukaan 3G-mallit ovat 2,5 mm nykyisiä iPhoneja ohuempia, mutta muutoin puhelimen ulkonäön uskotaan säilyvän ennallaan. Myöskään uudessa iPhonessa akun vaihtaminen ei ole mahdollista ilman vierailua huoltoliikkeessä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.