Ensimmäiset kuvat Nokian Tubesta

Ilkka Ketola
10. huhtikuuta, 2008 18:34

Kerroimme pari päivää sitten Nokian tulevasta Tube-puhelimesta, jota pidetään vastaiskuna Applen iPhone-puhelimille. Nyt Symbian-freak on täydentänyt puhelimesta liikkuneita huhuja ja kertoo saaneensa puhelimen jo testikäyttöön.
Symbian-freakin tietojen mukaan Tube on vain työnimi, eikä tule olemaan laitteen lopullinen nimi. Nokian pelinavaus kosketusnäytöllisissä laitteissa ei myöskään tule olemaan suorituskyvyltään yhtiön lippulaivamallien tasolla, eikä sitä siksi tullakaan lanseeraamaan N-sarjan puhelimena. Todennäköistä onkin, että pian ensimmäisen puhelimen jälkeen julkaistaan kehittyneempi malli, joka ei suorituskyvyllään nöyristele.
Kokoa puhelimen kosketusnäytöllä on noin 3 - 3,5 tuumaa, ja fyysisiltä mitoiltaan laite on suurin piirtein N73:n kokoinen. Puhelin toimii neljässä verkossa, ja yhteysvaihtoehtoja onkin tuttuun Nokialaiseen tapaan runsaasti: tarjolla on GPRS, EDGE, UMTS, HDSPA, WLAN, Bluetooth ja tuki uPnP:lle. Laitteessa on tietojen mukaan myös sisäänrakennettu GPS, jota laitteen kohtalaisen hyvä kamera osaa hyödyntää geotagien lisäämiseksi kuviin.
Ainakin yhteysominaisuudet vaikuttavat nykyvaatimusten mukaisilta, mutta suorituskyky ei koskaan ole ollut ongelma Nokialle. Paljon mielenkiintoisempaa on se, kuinka käyttökelpoisen laitteen yhtiö onnistuu rakentamaan kosketusnäytöllisestä uutuudestaan. Toimivan laitteen rakentaminen kankean Symbian S60-alustan päälle ei varmasti ole helppo tehtävä matkapuhelinalan jättiläiselle. Kuvissa vilahtava stylus ja sormella operointia ajatellen pienehköt alareunan kuvakkeet ovat hieman huolestuttavia merkkejä laitteen käytettävyyden kannalta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.