Nokian iPhonen tappaja on Tube

Ilkka Ketola
8. huhtikuuta, 2008 19:51

Nokian kosketusnäytöllinen puhelin, joka muistuttaa erehdyttävästi Applen iPhonea, vilahti julkisuudessa jo viime syksynä. Nyt Nokian "iPhone-tappaja" on saanut nimenkin: laitetta kutsutaan työnimellä Tube.
Nokian Tube oli lyhyen aikaa esillä Evans Data Developer Relations Conference -tapahtumassa Kaliforniassa, Red Woodissa. Laite on vielä kehitysasteella, eikä siitä liiemmin hihkuttu yksityiskohtaista tietoa. Mobiilisovelluskehittäjiä tukevan Forum Nokian varapuheenjohtaja Tom Libretto kuitenkin vahvistaa, että kyseessä on Nokian ensimmäinen kosketusnäytöllinen puhelin.
Libretto kertoi myös, että laitteen ulkonäön lisäksi myös käyttöliittymä muistuttaa iPhonea. Libretton konferenssiesityksen yhteydessä Tubesta näytettiin kuvia, joissa laitteella mm. pyöritettiin Shrek: the Third -elokuvaa ja demottiin kuvan latausta verkkoon. Nokian Tube tulee lisäksi tukemaan Javaa, jolle Apple ei syystä tai toisesta ole halunnut tuoda tukea omaan puhelimeensa. Tuben julkaisu- tai toimitusaikatauluja ei olla vielä päätetty.
Maanantaisessa puheessaan Libretto ei malttanut olla korostamatta sitä, että iPhonen hypetyksestä huolimatta Apple on puhelinalalla pikkutekijä suomalaisyhtiön rinnalla. Kun Apple on toimittanut viime kesän julkaisun jälkeen maailmalle kaikkiaan noin 5-6 miljoonaa iPhonea, toteaa Libretto Nokian toimittaneen saman määrän puhelimia perjantain päivällisen ja maanantaisen puheen välisenä aikana.
Alla jo syksyllä julkisuuteen tullut video Nokian kosketusnäytöllisestä puhelimesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.